Erasmus+ -hanketietokanta

Erasmus+ Project Results Platform

Erasmus+_jumppamummot_480x262

Kuva: Suomen Kuvapalvelu

Erasmus+ liikunnalle ja urheilulle

Urheilu ja liikunta tarjoavat parhaimmillaan suuria arjen iloja: yhteenkuuluvuutta, onnistumisia, erilaisia kasvutarinoita. Se hyvänolon tunne, jonka koet annettuasi kaikkesi joukkueelle tai opittuasi tekemään jotakin uudella tavalla, on vertaansa vailla.

Erasmus+ (2014–2020) on Euroopan unionin koulutus-, nuoriso- ja urheiluohjelma, jonka urheilutoiminnot kannustavat urheilu- ja liikuntaorganisaatioita eurooppalaiseen yhteistyöhön – jotta me kaikki pääsisimme osallisiksi liikunnan ja urheilun iloista, lähtökohdistamme riippumatta.

Ohjelma tukee hankkeita, jotka edistävät ruohonjuuritasolla toimivien tahojen vapaaehtoistyön kehittämistä, arkiliikunnan lisäämistä, osallisuutta sekä hyvien kokemusten ja menetelmien jakamista. Hankkeissa puututaan myös urheiluelämän kielteisiin ilmiöihin, kuten sopupeleihin, dopingiin, väkivaltaan ja syrjintään.

Kansainväliset kumppanuushankkeet ja voittoa tavoittelemattomat eurooppalaiset urheilutapahtumat kokoavat ihmisiä yhteisten mielenkiinnon kohteiden pariin. Lisäksi ne edistävät verkostoyhteistyötä sekä hyvien menetelmien kehittämistä ja jakamista kansainvälisessä oppimisympäristössä.

Erasmus+ -ohjelmaan osallistumisen myötä ruohonjuuritason organisaatioiden valmiudet toimia kansainvälisesti kasvavat. Yhteistyö luo myös mahdollisuuksia nähdä oma toiminta uudessa valossa ja kehittää sitä.